Световната титла с всеки един мач се доближава, аз не бързам, добави Кубрат

Българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев беше изключително щастлив след победата си над "Нигерийския кошмар" Самюел Питър.

Кобрата смаза Питър, гледа към световната титла (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той сподели, че би се радвал за в бъдеще да се бори пред родна публика и за световна титла, информира gong.bg.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БОКСОВИЯ МАЧ НА КОБРАТА СРЕЩУ САМЮЕЛ ПИТЪР

"Радвам се сега и ще се радвам още повече, ако за в бъдеще се случи така, да се боря за по-голяма титла. Мислех си за мача и си го анализирах, ще остана критичен към себе си. В тези три рунда бях малко стегнат, но бях говорил с треньора си да не допускам никакъв удар и да имам минимален риск - да не ме докосва", заяви Кобрата и анализира противника. 

"Заради отсъствието си от ринга Питър е загубил рутината и затова знаех, че от 5-6-7 рунд ще започне да забавя темпото и тогава щях да почна да го атакувам. За мен, той усещаше, че идва неговия край и затова не искаше да бъде нокаутиран." 

По темата

"И той ми нанесе един хубав удар, наистина удря доста тежко. Доста е опасен и затова гледах да не рискувам, затова го търпях три рунда. Световната титла с всеки един мач се доближава, аз не бързам. Чувствам се много млад, с много енергия. Тренирам като луд, чувствам се като в пубертета с толкова енергия", сподели Кубрат и продължи анализа си на мача. 

"Просто му нанасях удари и чувствах, че след всеки един удар с лявата ръка му става все по-тежка. Ръката ми сега се е надула, а това не е от въздуха. Определено очаквах по-труден мач, но пък и първите рундове тръгнах доста трудно."

"Противникът можеше да ме изненада отвсякъде и затова не бързах. Сега си мисля, че бях стегнат, но пак щях да изиграя мача така. При толкова много българи в залата нямах право да играя по друг начин. Знаете, че в бокса всеки един удар е решаващ", сподели още Пулев и разкри подробности от тактиката си за мача. 

"Бях подготвен за интензивно начало, бях в защита заради това, всичко бях тренирал. Ако знаех, че ще е три рунда, нямаше да тренирам толкова. Можеше и да съм по кръчмите, ако знаех, че ще е така", сподели още българският боксьор.

После той се насочи към темата за световната титла. Сега вече той е задължителен претендент и още следващата година може да се стигне до такъв двубой, но яснота към този момент все още няма. 

"Световната титла не ми е цел и нещо, с което си лягам и ставам сутрин. Аз съм готов и искам много, смятам, че и българите заслужават един такъв мач. Не се знае точно в каква роля ще вляза, но съм готов", заяви Кубрат и продължи: 

"Вече веднъж играх за световна титла, направих си равносметката, научих много неща, смятам, че съм по-готов. Дали наистина е така, ще се види като свърши мачът за световната титла. Но има напълно реална възможност такъв двубой да е в България. Това ще ме направи истински щастлив, вярвам, че и в България всички ще се чувстват така." 

"Смятам, че подобен мач изисква своята подготовка. Виждате, че се опитах да предложа подобен мач, но искаха за един месец да се организира, а това няма как да стане за толкова време. Няма непобедими, аз винаги вярвам в себе си."

"Знам, че мога, знам, че другите не са нищо повече. Ще обичам предизвикателствата, докато съм жив. Ще му е много трудно с мен, ще видим. Първата ми работа сега ще е да си гледам мача, да го анализирам и да си изчистя грешките, защото съм маниак на тема развитие", сподели Кобрата и накрая говори за професионалния дебют на брат си Тервел. 

 "Профидебютът не може да е на някакво високо ниво, но пак казвам, че боксът е опасен спорт. Тервел проведе мача си добре, нанесе точния удар. Гледах мача му до началото на втория рунд, защото трябваше да се готвя. Сега ме чака и допинг-контрол". 

"Говорили сме и с брат ми, и с Кале, да дойде да се подготвя в Германия за спаринги, когато се стигне до мач. Всичко останало може да прави в България, да си стои при децата", разкри Кобрата.