От април в района на лечебното заведение има пропускателен режим

Лекари от болницата в Благоевград се оплакаха, че са принудени да плащат, за да паркират около лечебното заведение. Ако не могат да паркират близко до лечебното заведение, се страхуват за живота и здравето си.

От април в района на болницата има пропускателен режим. Причината е, че е имало безразборно паркиране на граждани, а това е възпрепятствало преминаването на линейки и стигането на лекарите до работните им места.

„Проблемът е, че дежурният персонал идва на работа със служебни таксита, които спират на бариерата. Районът от нея до кръвен център, където работя, е неосветен. Молбата ни е такситата да стигат не до бариерата, а да карат персонала до центъра”, заяви в „Здравей, България” Бойка Даскалова.

Лекарите са принудени да плащат 50 стотинки, за да може таксито да влезе на територията на лечебното заведение.

Общината е отпуснала около 140 пропуска, но има и служители, които нямат такива. „Достъпът до работното ни място е ограничен”, казаха работещите в болницата.

Искането на хората е да бъде премахната бариерата и таксиметровата компания, която ги вози, да има право да влиза в района на болницата.

Репортер: Екатерина Николова

Повече по темата гледайте във видеото.