Вчера счупена контактна релса блокира влаковете по линията "Люлин" - "Младост"

NOVA разполага с ексклузивни кадри от аварията в метрото, която блокира хиляди пътници под земята в понеделник вечер.

На видеото се вижда моментът, в който мотрисата на метростанция „Софийски университет” спира и се забелязва дим. След установяване на технически проблем, машинистът моли пътниците да напуснат. Опитва се да продължи по трасето, но не успява и така блокира движението. 

По темата

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СИТУАЦИЯТА В МЕТРОТО

Оказа се, че причината за аварията е счупена контактна релса по линията "Люлин" - "Младост", а това причини транспортен хаос в час пик.

Инцидентът става малко преди 18.00 часа. Свидетели твърдят, че видели волтова дъга и искри непосредствено преди влака да спре на метростанцията.

Стотици пътници бяха блокирани за известно време под земята, а много от тях се оплакаха от липсата на информация.Инцидентът става малко преди 18 часа в тунела между метростанциите "Софийски университет" и "Сердика". Свидетели твърдят, че видели волтова дъга и искри непосредствено преди влака да спре на метростанцията.

До късно снощи дежурни екипи работиха по отсраняване на повредата.  

Равносметката от вчерашната авария в столичното метро е 5-часова блокада.

„Нямаше паника, но влакът беше претъпкан. Не стигаше въздух, отваряхме прозорци и се мислеше за възрастните хора, децата и бременните жени. Нямахме никаква информация и през цялото време се чудихме какво става”, разказа в „Здравей, България” Виктория Кръстева, която 50 минути е седяла блокирана във влака.

Над 3 000 пътници са били блокирани на метростанция „Сердика”.

Проблемът все още не е открит, заявиха от ръководството на „Метрополитен” ЕАД.

20 минути са били нужни на ръководството да реши какво да прави и как да действа при инцидента.

Ако има някакво извънредно събитие, пътниците могат да бъдат изведени за 10-15 минути.

Стажант-репортер: Глория Николова