Вече втора година на фокус в кампанията на Новините на NOVA са най-наболелите проблеми в образованието

Поредното отличие за Новините на NOVA този път донесе кампанията "Мисия Образование". Социално отговорната инициатива на NOVA получи приза "Златно сърце" на годишните награди на списание "Business Lady". Вече втора година "Мисия Образование" поставя на светло най-сериозните проблеми в българското образование, търси правилните отговори и възможните решения чрез серия репортажи в ефира на NOVA.

По темата

"Мисия Образование" за нас не е просто кампания, а кауза. Напоследък в обществото каузите са дефицит, затова тази ни е особено ценна и важна. Радваме се, че в шумната медийна среда е чут звънецът, който ние бием с нашата "Мисия Образование". Вярваме, че образованието е решението и отговорът на много от проблемите ни днес. Ще продължим да правим тези репортажи не за ефектност, не за награди, а защото вярваме в техния смисъл и призоваваме всички да бъдат част от нашата "Мисия Образование", заяви водещата на Новините на NOVA Надежда Узунова.   

Защо учениците се връщат през септември в клас по-неграмотни, отколкото са били преди ваканцията? Как липсата на добра материална база ограбва знанията на децата ни? Защо повечето учители са пред пенсия и няма кой да поеме щафетата от тях? И кой е виновен за това, че учениците често не разбират какво четат? Това са само част от поредицата горещи теми в българското образование, които зрителите видяха през погледа на лицата на NOVA. Надя Узунова, Невена Василева, Ники Дойнов, Ани Салич, Христо Калоферов, Ани Цолова, Миролюба Бенатова, Мия Димитрова, Марина Цекова ще продължат да показват големите проблеми, възможните решения и добрите примери в рубриката "Мисия Образование" в сутрешния блок на NOVA.