Мерил Стрийп и Хю Грант са главните герои в забавната история на “Флорънс Фостър Дженкинс“ и огромната й любов към музика

Мерил Стрийп в ролята на Флорънс Фостър Дженкис вече завладя големия екран у нас от 2 декември с “Лента”. Заедно с Хю Грант тя разказва една завладяваща история за любовта към музиката като начин на живот. Филмът е британско-френска биографична комедийна драма, която разкрива пътя от дома до сцената на Карнеги Хол.

Богатата американската наследница Флорънс винаги е искала да бъде пианист и да завладява сърцата на публиката на сцената на Карнеги Хол, но травма от младостта възпрепятства осъществяването на мечтата й. Твърдо решена да сбъдне съкровеното си желания – да се занимава с музика, тя започва усилени уроци по оперно пеене. До нея неотлъчно подкрепящ е съпругът й и неин мениджър Сейнт Клер Бейфилд (Хю Грант), които не иска любовта на живота му да бъде наранена и се опитва да скрие от нея истината за певческите й заложби. Задачата му се усложнява още повече, когато Флорънс решава да организира голям концерт в Карнеги Хол.

До звездната двойка Мерил Стрийп – Хю Гранд във филма, базиран на истинска история, “Флорънс Фостър Дженкис“ се нареждат Саймън Хелберг, който влиза в ролята на пианист и Дейвид Хейг, който изиграва асистент диригент в Метрополитън опера. Комедийната драма, обещаваща да завладее сърцата на кино маниаците, е режисирана от Стивън Фриърс носител на номинации “Оскар” и ”Златен глобус” за най-добър режисьор за филма ”Кралицата“ през 2006 година.

“Лента”  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на „Лента” са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – “Моята голяма луда гръцка сватба 2”, “Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан” и революционните хитове в трилър-жанра “Игра на нерви“, “I.T.”, премиерите на “Маймуна”, “Deepwater Horizon: Море в пламъци“ и “Момичето от влака“, “Операция Ескобар“ и “Лошият Дядо Коледа 2“. Не пропускайте и най-новите два филма, които вече са в кината: “Флорънс Фостър Дженкинс“ с Мерил Стрийп и Хю Гранд, и “Възражение по съвест“.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.