Това обаче щяло да се случи при определени условия

Ще подкрепим мандат на Реформаторския блок при внасяне на определени корекции, свързани с основните ни приоритети - повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата, мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и енергетиката, решаване на проблема с битовата престъпност и оздравяване на климата за дребния и средния бизнес”. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след среща между ръководствата на двете политически формации.

По темата

Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответна парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за което настояваха от БСП. Не искаме да има такива глупости-служебно правителство за 20 дни и след това друго, назначено от Радев. Смятаме, че в това Народно събрание имаме нужното мнозинство да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали”, заяви още той.

ГЕРБ, от които зависи съставянето на стабилно мнозинство, обясниха, че няма да участват в правителство с мандата на друга политическа сила.