Има ли вълнения и напрежение два дни преди вота?

Македония - пред решаващ избор! Предсрочният вот е в неделя. Тогава гражданите на нашата съседка ще определят дали управляващите социалисти ще останат на власт. От няколко месеца в скопие управлява служебно правителство. Има ли вълнения и напрежение два дни преди вота?

Гоце Маркоски е 34-годишен политически агитатор. През август той понесе удари от общински съветник. При изразяването на протеста си от бавната реакция на властите на наводнението в Скопие. Тогава само NOVA отрази този акт на агресия, за тукашните медии това не беше новина.

Македонецът, поругал български паметник - със забрана да влиза у нас

„За жалост, медиите у нас все още не са освободени от политически контрол. Искаме да направим истински пробив в нашето общество. Дваиет и пет години политическите елити само се сменяха, създавайки тясна група от олигарси и милионери”, заяви Гоце Маркоски.

Големите митинги приключиха. Македонските избиратели като Богданка и Милка, очакват резултатите от кампанията, изпълнена с много нападки и от двете страни.

Утре е ден за мислене, а в неделя близо 800 000 гласоподаватели ще изразят волята си на суверен. Близо 35 от тях не казват или не са решили за кого ще гласуват и тук е голямата неизвестна, посочват социологическите проучвания.

Повече по темата гледайте във видеото.