Новата формация ще разчита на силни личности и на мрежа от структури

Бившият правосъден министър Христо Иванов с нов политически проект. Той няма да е традиционната представа за партия, ще разчита на силни личности и на мрежа от структури.

На политическа дискусия, организирана от Иванов, дойдоха Радан Кънев, Трайчо Трайков, депутатите Мартин Димитров и Петър Славов, както и бизнесменът Иво Прокопиев.

Христо Иванов: Разпитите на министрите е политическо позорище

По неофициална информация, новият играч на политическата сцена, ръководен от Иванов, ще бъде учреден в края на тази или началото на следващата година.

Партията на Христо Иванов ще се казва „Да, България“. В ръководството ѝ ще са доц. Кристиян Таков и тенисистката Мануела Малеева.

Партията няма да е задължително дясна формация, уточниха от организационния комитет, и е замислена като формация на нови лица в политиката.

"Без политическо действие проблемите с корупцията няма да се справят. Трябва да бъде отвъд дясното, отвъд тясно партийното. Целта ни е да се явим на следващите избори, финансово стоим самите ние. Разбира се, ще разчитаме на подкрепа на чистия бизнес", обясни Христо Иванов, лидер на новата партия "Да, България". 

"Важна е енергията за политическо действие - политическите действия са само две - да напуснеш властта и да вземеш властта, христо иванов показа, че може да я напуска, надявам се тези хора заедно да покажат, че могат и да я взимат. Вярвам, че оттук нататък вървим заедно", заяви Радан Кънев, председател на ДСБ.