Времето, което ще се наложи да работим, ще бъде по-дълго, заяви вътрешният министър

По темата

„Обезвреждането е започнало, но имаме усложняване на обстановката заради изтичане на газ от две цистерни“. Това заяви на извънреден брифинг на Кризисния щаб вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя призова за спокойствие и време, за да се вземе най-доброто решение, както и да не се правят опити от цивилни да стигнат до опасните зони. 

„Времето, което ще се наложи да работим, ще бъде по-дълго“, добави вътрешният министър в оставка.

СНИМКИ ОТ ВЛАКА В ХИТРИНО

„Ситуацията наистина се обостри в сравнение със снощи”, потвърди и главният секретар на МВР Георги Костов. „Снощи имаше теч от една от цистерните, имаше и контролиран факел, който пожарникарите поддържаха, така че да няма обгазяване на населеното място”.

СНИМКИ НА ХИТРИНО ОТВИСОКО ВИЖТЕ ТУК

По думите му факелът е загаснал заради падналите температури, а сега предстои с вдигането на температурите Хитрино да бъде обгазено.

По информация на специалния пратеник на NOVA в Хитрино Христо Калоферов в селото е прекъснато електричеството. Източването на цистерните трябваше да започне тази сутрин, но заради проблемът това не стана. 

Що се отнася до животните, останали в дворовете на хората, Георги Костов призова хората да не се опитват да пробият блокадата на селото, за да ги нахранят. Ако се наложи, служители на вътрешното министерство ще обиколят и ще дадат фуража. 

Срокът, в който хората не могат да се върнат по домовете си, най-вероятно ще бъде удължен. 

Повече гледайте във видеото