Българската тенис звезда отива на четвъртфиналите на турнира в Мелбърн

По темата

България отново има четвъртфиналист в турнир от Големия шлем! Григор Димитров стигна до топ 8 на „Australian Open” след успех с 3:1 сета - 2:6, 7:6(2), 6:2, срещу Денис Истомин, съобщава Gong.bg.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Истомин сътвори най-голямата сензация в турнира, отстранявайки шампиона Новак Джокович. Срещу Димитров обаче узбекистанецът не успя да поднесе нова изненада и отпадна, макар и след достойна битка, в която на представянето му повлия и мускулно разтежение.

"Знаех, че Денис ще играе силно още от самото начало. Той постигна страхотни петсетови победи, като отстрани и Джокович. Ударите му вървяха много добре в началото и нямаше какво да направя. Фокусирах се върху моята игра и чаках момента, в който ще имам шанса да обърна мача. Със сигурност тайбрекът във втория сет бе ключов момент. Мисля, че във втория и третия сет бях доста постоянен и наложих моя стил на игра", коментира Гришо след края на двубоя.

На четвъртфинала на турнира българинът ще се изправи срещу Давид Гофен.

"Това е просто още един мач. Срещали сме се много пъти, но сега ще играем при различни обстоятелства. Мисля, че съм подготвен. От една страна е интересно за мен, а от друга страна съм щастлив и развълнуван, че съм на четвъртфинал. Очаквам с нетърпение мача и възможността да покажа на какво съм способен. Моята задача е да се раздам на 100% и се надявам на крайна победа. Всички имат шансове и има достатъчно примери за това. В момента всеки може да победи всекиго, заради което тенисът е толкова интересен спорт. Наистина някои от големите фаворити отпаднаха, но някои от тях продължават напред. Турнирът става битка на оцеляване", каза Димитров, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Давид Гофен се наложи над австриеца Доминик Тийм с 5-7, 7-6 (7-4), 6-2, 6-2.

ДВУБОЯТ СРЕЩУ ИСТОМИН

Мачът срещу Истомин не бе никак лесен за Григор. Узбекистанецът започна мача по страхотен начин и в първия сет напълно надиграваше българина, чиято игра бе изпълнена с грешки. 

През втория сет обаче Димитров стабилизира представянето си. Истомин продължаваше да има леко предимство, но се стигна до тайбрек, в който българинът показа класата си и след 7:2 изравни резултата.

В тайбрека Истомин получи разтежение, което повлия на играта му. Гришо се възползва и поведе с 3:0 след пробив, след което завърши сета с нов пробив за 6:2.

В четвъртия сет на корта имаше само един тенисист и след 6:1 Григор Димитров узакони своето място в четвъртфиналите на турнира.

Григор Димитров демонстрира необходимото за победата ниво и заслужено стигна до втория си четвъртфинал в Мелбърн. Там негов съперник ще бъде Давид Гофен, който отстрани Доминик Тийм също в четири сета.

До този момент Димитров премина през Кристофър О'Конъл, Хьон Чунг и Ришар Гаске, като в тези мачове загуби само един сет.

Още четете на Gong.bg