Трима бандити нападнаха обектът му в понеделник вечерта и задигнаха 90 000 лева

„Аз приключвам работния ден, пускам СОТ-а и заключвам тази врата. И в момента, когато заключвам, нахлуват трима маскирани. Нападат ме, събарят ме на бюрото и ми взимат ключа на касата, взимат парите и бягат. Това беше всичко. Нанасят ми удари по лице, по тяло, ритници, удари”, заяви Атанас Белишки.

По темата

„Казаха: „Дай ключа”. Казах им, че нямам. Тогава ме повалиха, обискираха и ключът беше в джоба ми. Нищо не можех да направя”, продължава разказа си. По думите му тримата нападатели не били въоръжени.

Въпреки че успяват да го съборят на земята и да му нанесат серия от удари, собственикът успява да натисне паник бутона.

„Непрекъснато свиреше, защото аз, щом включих алармата, не я изключих и тя засвири още като нахлуха в стаята, веднага засвири аларма. 3-4 минути свири алармата”, разказва Белишки. Охранителите обаче закъснели.

Според него нападателите са го следили няколко дни. Възможно е в същия ден единият от тях да е обменял валута и да е видял касата, пълна с пари.

Нападателите са били с лек автомобил, който ги е изчаквал в тъмна улица зад сградата на чейндж бюрото. Докато тримата са извършвали грабежа, в колата ги е чакал четвърти човек.

„Непреки свидетели на обира няма. Единственият свидетел е само собственикът, въпреки че тук е оживено, но по това време е сумрачно”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОДП на МВР- Пазарджик.

Работещите в съседните офиси признават, че вече се страхуват и че след обира вечерно време ще затварят по-рано.

Записите от охранителните камери, които са заснели нападението, вече са иззети от полицията.