Той ще предостави акциите си на феновете

"Левски" вече е без собственик. Досегашният основен акционер на футболния клуб - бизнесменът Спас Русев, обяви, че връща акциите. Ще го последва и другият акционер - Даниел Боримиров. Русев твърди, че предприема този ход под натиск.

"Принуден съм да се оттегля от професионален футболен клуб “Левски”, превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора, заради които футболът съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели. Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това", се казва в изявлението на Русев. 

По темата

"Влязох в клуба с най-искрените намерения “Левски” да е успешен клуб. След направения одит на Earst & Young се оказа, че “Левски” е практически във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие в играчите и треньорския щаб", споделя още Русев.

Бизнесменът ще даде акциите си в клуба и ще ги предостави на организациите на феновете.

"Ще предложа и на Даниел Боримиров да направи същото", заяви още той.

Русев допълва, че атмосферата около клуба е "токсична и злонамерена""Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното “фен клуб”, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб".

Русев засега отказа да говори публично. Проговори единствено Даниел Боримиров, който получи дяловете си именно от него. 

Оказва се, че феновете отново са недоволни, но са категорични - няма да изоставят любимия си син отбор.

Днес през почти целият ден ръководството на „Левски”, Спас Русев и Даниел Боримиров водиха дълги разговори. Утре в 19.00 часа финансовият директор на клуба Красимир Иванов покани всички фенове в зала „Универсиада”, за да им разясни какво е финансовото състояние на „Левски” и какво следва оттук нататък.

Според него има и много фенове, които искат Спас Русев да остане собственик на синия клуб, но той едва ли ще направи крачка назад. Всички сега задават въпроса дали „Левски” тръгва по пътя на ЦСКА, „Локомотив София” и „Ботев”.

Червените шеги обаче започнаха. Във Facebook привърженици на ЦСКА започнаха да се шегуват, че „Левски” и във фалитите бил втори.