Петият сезон на най-родолюбивото предаване ще подкрепя проекта "България на длан – Макети на открито", целящ да съхрани историческата памет на българите

Най-родолюбивото предаване "Аз обичам България" се завръща в ефира на NOVA с пети сезон и нов час на излъчване – 21.00 ч., както и със специално издание, посветено на най-българския празник – 3 март. Изборът на дата за старта не е случаен и предоставя на зрителите възможността навръх Националния празник да се насладят на два часа, изпълнени с много положителни емоции и знания за най-значимите моменти от българските история, бит, култура и традиции. 

Лъчезарната водеща Евелина Павлова и вечно борещите се за победа капитани Юлиян Константинов и Андрей Слабаков обещават незабравим и специален епизод. Съвсем скоро ще бъдат официално обявени и участниците в техните отбори за празничното издание на 3 март. 

Петият юбилеен сезон на "Аз обичам България" ще подкрепи една изключителна и много българска кауза – проекта на режисьора Съни Сънински "България на длан – Макети на открито". "България на длан" стартира през 2005 г., обикаляйки страната като пътуваща експозиция на макети на значими за историята ни сгради и обекти. След като среща подкрепата на много българи от цялата страна и от всички поколения, проектът създава инициативен комитет, чиято основна цел е изграждането на парк за съхраняване на историческата памет на българите и развитие на туристическите възможности на страната ни. 

Паркът "България на длан – Макети на открито" ще бъде създаден на терен от 111 хил. кв. м в близост до град Правец, сред красивата природа на Предбалкана. Разделен на различни зони, той ще събере върху картата на България големи макети на едни от най-емблематичните български сгради и исторически обекти, а също и макети на обекти от списъка на ЮНЕСКО в Европа и света. Проектът включва и изграждането на сцена "ЮНЕСКО", която ще дава светлината на различни български и международни спектакли и концерти, а също и създаването на интерактивен център със занимания и игри, свързани с културно историческото наследство на България,  Европа и света. Освен да разглеждат макетите на сгради отблизо посетителите ще имат възможността да наблюдават проекта наистина като "на длан", с поглед към всички макети на парка, чрез специално създадени за целта наблюдателни площадки.

Какви изненади е подготвил за зрителите екипът на най-родолюбивото телевизионно предаване "Аз обичам България" за Националния празник 3 март и как то и всеки българин ще може да подкрепи проекта "България на длан – Макети на открито" ще стане ясно след седмица – на 3 март от 21.00 ч. по NOVA. 

Интересни новини, игри и изненади, свързани с най-българското шоу, можете да следите и на официалната страница във Facebook.