Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие

Трите национални медии – NOVA, БНТ и bTV - изразяват готовност да отразят общ предизборен дебат между БСП и ГЕРБ.  Съвместното  предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предлагат за място на диспута зала 6 на НДК, а като дата и час на провеждане - 1 март, между 19:30 и 20:50 часа.

След състоялите се днес работни срещи между директорите на "Новини и актуални предавания" на NOVA, БНТ и bTV и последвалата съвместна среща на трите телевизии с предизборните щабове на ГЕРБ и БСП, все още не е постигнат резултат по формата на дебата между политическите сили и техните лидери. Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие за формата на този дебат, на база на предложения от трите телевизии регламент.

Ролята на телевизиите като медии е да осигурят безпристрастна трибуна за тази важна обществена дискусия, гарантирайки принципа на обективност и равнопоставеност. Очаква се общото решение на двата щаба до утре - 28 февруари, 12:00 часа на обяд, с оглед на кратките срокове, които трите национални медии имат за подготовка.