Тази нощ са проверени шест адреса на различни места във Великобритания

Осем души са аресувани след атаката в Лондон, при която четирима души загинаха, а близо 30 бяха ранени. 

ТЕРОРЪТ В ЛОНДОН В СНИМКИ

По темата

Тази нощ са проверени шест адреса на различни места във Великобритания, включително в Бирмингам и Лондон, съобщава британското издание "The Guardian".  Именно в Бирмингам един от заподозрените за атентатите в Париж и Брюксел, Мохамед Абрини, е живял преди нападенията.

В сряда мъж, облечен в черно се вряза с автомобила си в пешеходците на моста Уестминстър. После се насочи към парламента на Великобритания, където се блъсна в заграждения.

След като излезе от колата, той намушка с нож един полицай, преди да бъде ликвидиран. Името на униформения служител е Кийт Палмър. След нападението, той почина от раните си.  Загинаха и двама пешеходци, които в момента на атаката са се движили по моста Уестминстър - 43-годишната майка на две дъщери Айша Фрейд и един мъж на около 50 години. 

Разследващите са категорични, че става дума за терористично нападение, а ИДИЛ вече пое отговорност за атаката. "Няма да коментирам на този етап самоличността на нападателя, но смятаме, че той е бил вдъхновен от международния тероризъм. Сред пострадалите има няколко души в тежко състояние. Разследването ни напредва много бързо и стотици наши служители продължават да работят по разследването като се фокусират върху мотивите на извършителя, подготовката и съучастниците му", съобщи Марк Роули, командващ звеното за борба с тероризма към "Скотланд ярд".

Според британския премиер Тереза Мей мястото за нападението не е избрано случайно.  "Терористът е избрал да удари в сърцето на столицата ни, където хора от всякакви националности, религии и култури се събират, за да възхваляват ценности като свободата, демокрацията и свободата на словото", коментира тя. 

Все още никой не е поел отговорност за атентата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.