Извършителят е британски гражданин

Още една жертва на тежкия терористичен акт в Лондон. Още един от ранените при нападението е починал от раните си.

Британец на 52 години е терористът, който уби 4-ма души и рани  40. Казва се Халид Масуд и е добре познат на полицията с множество криминални прояви.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Удар право в сърцето на Лондон. Властите въведоха засилени мерки за сигурност. По моста „Уестминстър” и подходите към парламента ранените бяха десетки. Вътре в сградата на депутатите цареше паника. Един от тях запечата хаоса след куршумите с мобилния си телефон.

А на метри от кървавата трагедия е един от най-добрите родни треньори по бокс Михаил Таков, дошъл в Лондон за важно състезание.

„Хората започнаха да бягат. Излезе въпросният човек и започна да сече”, разказва Михаил Таков.

ТЕРОР В ЛОНДОН: ПАРЛАМЕНТЪТ ПОД БЛОКАДА, СТРЕЛБА, ЖЕРТВИ И РАНЕНИ – ГАЛЕРИЯ 

Атаката идва точно в деня на годишнината от терора в Брюксел. Мъжът връхлита с автомобил върху моста, премазва хората там, врязва се в оградата на „Уестминстър” и след това атакува полицая, който е на пост в охраняемата зона на парламента.

„Като на филм полицаят попада под ударите му. Охраната прибра всички хора в парламента и там останахме доста време. Нашият късмет беше, че не бяхме точно там при него. Можехме да сме пред очите на този човек”, разказва Таков.

Една румънска туристка скача във въдите на Темза, за да се спаси.

За минути центърът на Лондон е превзет от полицията и специалните части. Затворени са улици, ограничен е трафикът по реката, а в небето кръжат хеликоптери. В този момент там се оказват и група български туристи.

„Както се разхождахме, изведнъж се появиха патрулки, линейки. Стана голяма суматоха”, разказва Пламен.

Нападателят е застрелян. От полицията смятат, че е действал самостоятелно. Въпреки това часове след нападението в столицата са задържани поне 7 души.

Претърсени са къщи, както и мястото в Бирмингам, от където нападателят е наел автомобила си. Разследването продължава.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи, че извършителят на нападението е британски гражданин, който преди време е бил разследван от МИ5. По-късно от полицията уточниха, че се казва Халид Масуд и е 52-годишен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.