Официално изборният ден ще приключи в 20 часа

Новите 240 - изборите за народни представители вече започнаха.

По темата

Официално изборният ден ще приключи в 20 часа. Ако след това има още желаещи да гласуват, членовете на комисиите ще им събират личните карти пред секцията. Гласуването в такиъв случай обаче може да продължи най-късно до 21 часа. 

Изборът на България е между 20 партии и коалиции и общо 9 независими кандидати в цялата страна.

В България има малко над 12 хиляди секции, в чужбина броят им е  371. 

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, информират от МВР. 

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата. 

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от 8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния денОчаквайте и ексклузивна информация за хода на вота след 15 часа. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.