Причината e официалното откриване на мото сезона

Хиляди мотоциклети ще окупират София тази събота. Причината e официалното откриване на мото сезона.

По темата

По традиция, заедно с пролетния сезон идва и сезонът на мотористите.

„За нас откакто се качваме на мотор до края на житейския ни път, все е сезон”, коментира Александър Бакалов.

А за да не приключат рано сезонът и житейският път, мотористите тръгват на шествие под мотото „Не на агресията по пътя”. 

„Винаги съм мразел израза „войната по пътищата”. Ако сме на война, ние може да се бием, ама това ли е начина да си решаваме проблемите?”, пита Александър Бакалов.

„Никой не е безсмъртен, независимо дали е в кола, или е каска, всеки е застрашен да го удари някой, да катастрофира, и да загине”, коментира Иван Саздов.

Точно заради фаталните катастрофи мотористите често са наричани донори. 

„Никой човек не живее, за да бъде донор, не знам как се появи тази фраза, това е подигравка с нещастието на колегите, които карат мотори. Колите дават не по-малко жертви, автобусите, самолетите, никой не им казва донор”, коментира Иван Саздов.

Затова и самите мотористи поемат ангажимент да са по-внимателни на пътя, надяват се на същото и от шофьорите в колите.

„За миналата година има намаление с инцидентите с мотори, защото имахме добра организация за контрол, когато знаят, че както казват – „куките чакат някъде”, ние не сме куки, ние сме нормални хора, а чакаме, за да не плачат после родителите им”, коментира директорът на КАТ-София Тенчо Тенев.

А сезонът на моторите в София ще бъде официално открит на 1 април пред храм-паметника „Александър Невски”. В откриването ще участват повече от 5 000 мотора. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.