Колкото и невероятно да звучи, тази история е истинска

Мъж, зависим от хероина, който спял по улиците на Лос Анджелис, успя да стане милионер само за няколко години, съобщи Би Би Си.

През 2003-а година животът на Халил Рафати изглеждал безнадежден. Той бил на 33 години, нямал дом и не можел да живее без дневната си доза.

ВИЖТЕ ЖИВОТА МУ ПРЕДИ И СЕГА

„Бях многократно арестуван. Постоянно изпитвах толкова страшни болки, че дори не можех да спя”, спомня си той.

По онова време той тежал едва 49 килограма, а цялата му кожа била покрита с рани от дрогата. Заради проблемното си детство дори не успява да завърши училище.

Всичко се променило в една нощ, в която той за пореден път бил приет в спешното заради свръхдоза с хероин. Лекарите отчаяно опитвали да спасят живота му. Халил оцелял по чудо… и взел решение никога повече да не се връща на дъното.

Така той влиза в рехабилитационен център за пореден (и последен) път. След 4-месечен престой излиза чист. Започва работа на няколко места и успява да спести пари, а негов приятел го запалва по здравословното хранене. В крайна сметка Халил започва да приготвя собствени веган сокове. Отваря собствен рехабилитационен център и започва да ги предлага на клиентите си. Скоро славата им тръгва и все повече хора искат да си ги купят. 

Днес той е крал на търговията със здравословни храни. Бизнесът му е базиран в Калифорния, а компанията, която притежава, е хит сред ценителите на органичните стоки. Годишните му продажби са над 6 милиона долара. Компанията тепърва ще се разширява и се готви да влезе и на японския пазар.

Рафати вече е на 46 години и се вози на личен самолет, притежава йога студио и с всеки изминал ден става все по-богат. Той дори е написал книга за преживяванията си, която се казва "Забравих да умра". 

Редактор: Гергана Тенева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.