Ще бъдат направени изследвания на хората, които раздават храната

Петима души са приети в болница "Стоян Киркович" в Стара Загора след отравяне с храна. Сред тях е и дете на година и половина. 

По темата

Над 25 души са били прегледани в общините Николаево и Мъглиж след консумация на храна. По информация на NOVA става въпрос за два отделни случая на хранително отравяне.

Част от пострадалите са се хранили по социална програма за топъл обяд, финансирана с европейски средства. Храната се доставя от фирма за кетъринг, регистрирана в област Сливен.

Според данни на старозагорската здравна инспекция пациентите са консумирали кюфтета по чирпански, след което са се обърнали към лекарите заради стомашни проблеми. Проверката на инспекторите е установила, че се касае за лошо съхранение на храната от страна на самите ползватели, без хладилни условия.

Взети са проби от хората с оплаквания и резултатите от микробиологичните изследвания ще станат ясни най-рано в събота. Ще бъдат направени изследвания на хората, които раздават храната в пунктовете. 

Кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов съобщи, че в село Зимница след погребение е раздавана храна и е възможно инфекцията в селото да е тръгнала именно от там. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.