Запорирани са над 38 000 литра енергийни продукти и са иззети над 5000 лева

Нарушения на закона и некачествени дизелово гориво откриха при проверки в няколко бензиностанции в страната.

По темата

Бензиностанциите са на територията на София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил.

„Проверките бяха направени след индикация за некоректно данъчно поведение на три търговски вериги, стопанисващи бензиностанциите, както и за техни контрагенти - доставчици на горива, за които са установени данъчни задължения в общ размер на повече от 350 000 лева”, съобщиха от МВР.

На една от бензиностанциите е открито допълнително електронно устройство, което е служило за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция. Образувано е досъдебно производство.

Запорирани са над 38 000 литра енергийни продукти и са иззети над 5000 лв. оборотни средства от обектите. Контролни мерки са предприети и към данъчен склад, от който е установено, че са закупувани и разпространявани горива без да е внесена банкова гаранция.

Извършва се и лабораторен анализ на качеството на разпространяваните горива в търговската мрежа. Ще бъдат изтеглени над 1000 литра некачествено дизелово гориво от един от обектите.

По време на проверките са установени и нарушения на Закона за измерванията и на изискванията за осигуряване на пожарна безопасност на обектите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.