Екзалтираната публика в "Арена Армеец" на крака за своя любимец

Смазваща победа на Кубрат Пулев в големия мач с американеца Кевин Джонсън в зала "Арена Армеец" в София.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Супер неудобен противник, това се потвърди и на ринга. Има загуба единствено от световни шампиони. Аз го надиграх. Важна е победата!", каза Кобрата след мача.

"Невероятна публика - благодаря на всички хора, които са тук! Българите са много емоционални и им благодаря за тази подкрепа, която винаги дават!

Определено Джонсън беше натрениран. В началото беше много свеж и много опасен. Надиграх го с повече и по-точни удари, които му повлияха в последните рундове. Клинчът, въжетата и наведената глава му помогнаха. Опитах, играх до последно, но някакси не можах да намеря точния удар, за да го сваля. Надявам се и се моля на Господ да постигна световната титла. Само молитви не стигат, трябва здрава работа - не показах всичко, каквото мога. Мога още да надграждам. Имам още какво да покажа. Два-три месеца се подготвях за този мач. Не съм в най-блестящата си форма. За световната титла ще се подготвя още по-добре", добави Кубрат Пулев.

Екзалтираната публика подкрепи своя любимец, след като беше подгрята преди това с поредица български победи, последната от които на Тервел Пулев над поляка Якуб Войчик. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК

Кобрата излезе на ринга под съпровода на "Притури се планината" в изпълнение на народната певица Стефка Съботинова. Той беше облечен в народна носия. 

Малко преди това на ринга излезе американецът Кевин Джонсън, като музикалният съпровод не се чуваше заради бурните освирквания на публиката. Впоследствие двамата чуха химните на България и САЩ в тяхна чест. Всички в "Арена Армеец" пееха с пълни гърла "Мила Родино". 

ОФИЦИАЛНО ПРЕТЕГЛЯНЕ ПРЕДИ МАЧА НА КУБРАТ ПУЛЕВ И КЕВИН ДЖОНСЪН

Ето и развоят на мача:

1 рунд: - Предпазливо начало на Кобрата, Джонсън е по-активен. Американецът пласира един десен прав и едно ляво кроше в средата на рунда, които попаднаха в главата на Пулев. В края на рунда българинът отвърна с няколко удара в торса и главата на съперника. 

2 рунд: - Кобрата изравни играта и на свой ред натика съперника при въжетата. Той пласира няколко леви прави и десни крошета в главата на Джонсън в средата на частта. В края ѝ американецът показа зъби и пласира опасен десен ъперкът в тялото на Пулев. Равностойно, но накрая с леко предимство за Джонсън. 

3 рунд: - Категорично този рунд е на сметката на Пулев. Българинът атакува мощно, като вкара няколко леви прави и десни крошета в главата на съперника в началото на частта. Около 40 секунди преди края му, Кобрата направи много тежка комбинация от десни крошета и леви прави в главата и тялото на американеца. 

4 рунд: - Много равностоен рунд. Кобрата започна по-предпазливо, а в началото Джонсън пласира няколко леви прави в тялото на българина, а после и в главата. Десен ъперкът от него се стовари в главата на Пулев в средата на частта. В самия край Кобрата се активизира и пласира няколко крошета и леви прави. Но предимството беше за Джонсън. 

5 рунд: -Категоричен рунд на сметката на Кобрата. От самото начало на частта българинът налази съперника и му стовари редица тежки леви прави и леви крошета. В края той го смачка и само гонгът спаси американеца от по-тежки поражения в тялото и главата. 

6 рунд: - Много завързан и равностоен рунд. Започна предпазливо, но все пак Пулев пласира един ляв прав и едно дясно кроше. Американецът отвърна с дясно кроше в целта. 50 секунди преди края Кобрата удари в гърба американеца, който се оплака и поиска секунди да се възстанови. След това Кобрата го натисна и накрая спечели рунда.

7 рунд: - Още един категоричен рунд за Кубрат. Той натисна американеца, пласира няколко леви прави и две десни крошета в главата и тялото на съперника. Джонсън за цял рунд пласира само едно дясно кроше в главата на българина. В края на рунда нашият засипа с удари съперника и спечели тази част. 

8 рунд: - Много силен рунд в полза на Пулев. От началото му той атакуваше и няколко леви прави и десни крошета попаднаха в целта. Едва в края Джонсън се съживи и пласира един десен ъперкът, но в края Кобрата го засипа с удари, но гонгът спаси американеца.

9 рунд: - Равностоен рунд, в който Джонсън показа зъби. Въпреки че беше притиснат до въжетата от агресивната игра на Пулев, той направи няколко контри с десни прави и леви крошета в тялото на българина. Но българинът беше по-активен и му заби няколко крошета и прави удари в главата. Американецът изглежда много изтощен. 

10 рунд: - Кобрата натика съперника си в ъгъла и го спука от бой. Американецът плюеше кръв, окото му се затвори, а Кобрата го налага зверски. Джонсън едва се държеше до въжетата, но не се предаде и не падна. Само гонгът го спаси. 

11 рунд: - Кобрата продължава да натиска и млати здраво съперника си. Джонсън едва стои на краката си, но още е опасен. Той пласира едно дясно кроше и един десен прав в тялото и главата на българина. Но Пулев така го натика в ъгъла, че само гонгът едва го спаси от сигурен нокаут.

12 рунд: - Кобрата смаза от бой съперника си, който едва се държеше на краката си. Но удържа до последно и не се предаде. Все пак, победата е за Пулев по точки! Браво, Кобра!

Още спортни новини четете на Gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.