Вижте къде движението е най-натоварено

Интензивен трафик се очаква в цялата страна заради трите почивни дни. От МВР предприемат извънредни мерки за осигуряване безопасността на пътя – ще има повече патрулни екипи, които да следят за висока скорост и употреба на алкохол и наркотици. 

По темата

По обяд трафикът по пътя София-Кулата беше засилен. Очакват се струпвания на превозни средства на граничен пункт "Кулата-Промахон", който работи с едно гише по-малко на влизане към България. 

Засилено е движението и в посока Сандански, Банско, Петрич и Мелник. Зрители на NOVА информират за километрично задръстване при Мездра. 

За излизащите от София през Владая са осигурени две ленти.

Поради продължаващия ремонт на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“, преминаването през тях ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Това напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Съветите на Пътна полиция: да се информираме за въведените ограничения по маршрута, по който тръгваме.  Да проверим гуми, светлини и спирачки преди пътуването. Да правим почивки, ако пътят е дълъг. Да шофира най-опитният. Да използваме светлата част на деня, ако е възможно. И още: без рискови маневри, без движение в аварийните ленти на магистралите.

Репортер: Екатерина Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.