По-рано днес идентифицираха първата жертва - 16-годишната Джорджина Кайандер

Една от 22-те жертви на самоубийствения атентат в края на концерт в Манчестър е 8-годишно момиченце, съобщи общината на графство Ланкашър, където то е живеело.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Местните власти идентифицираха жертвата като Сафи Роуз Русос, предаде БТА. Според британските медии тя била на концерта на американската попзвезда Ариана Гранде с майка си и сестра си.

Много от ранените в атентата продължават да са в тежко състояние, а най-малко 12 деца са приети в болница, предаде Ройтерс.

"Редица хора са с много, много тежки рани. Те се нуждаят от интензивно лечение и ще останат дълго време в болница", заяви представител на местните медицински власти.

"12 деца са приети в Кралската детска болница на Манчестър. Другата болница е приела главно възрастни, а е имало и ранени, които са се придвижвали със собствени автомобили и вероятно са отишли в различни здравни заведения. Някои от тези хора вероятно са деца", каза представител на службата за бърза помощ на Манчестър.

По-рано днес идентифицираха първата жертва на атаката в Манчестър - 16-годишната Джорджина Кайандер, информира "Дейли мейл". Неин близък приятел разказва пред "Evening Standard", че тя е починала в болницата, а майка й била неотлъчно до болничното й легло. 

Ден преди концерта момичето развълнувано написало в Twitter: "Толкова се вълнувам, че ще те видя утре!". 

Ето какво написаха нейните приятели, след като научиха новината. 

При експлозията по време на концерта на поп идола Ариана Гранде загинаха 22 души и бяха ранени 59. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.