Десетки родители търсят децата си след терористичния акт

Взрив разтърси една от най-големите концертни зали в Европа- „Манчестър Арена”.

Жертвите на атентатора - самоубиец са 22. Други 59 души са ранени. Много деца са в неизвестност след атаката.

Отговорност пое ИДИЛ. Един мъж е арестуван по подозрение за съпричастност с атентата.

По темата

По време на атаката в залата е имало близо 20 000 души, предимно тийнейджъри - публика на концерт на поп-звездата Ариана Гранде.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Ариана Гранде изпява последната си песен. Лампите в залата светват. Хората се разотиват. И тогава следва взрив. В „Манчестър Арена” настава паника. Оцелелите бягат, за да спасят живота си.

В този момент хората, сред които много деца, не разбират какво се е случило.

„Писъци, хората крещяха: „Бомба!”, други викаха: „Балони са!”. Всички бяха толкова объркани. Никой не знаеше нищо. Звукът беше най-силният гръм, който съм чувал”, разказва Себастиан, който е станал свидетел на случилото се.

Вече на безопасно разстояние, оцелелите спират, за да си поемат дъх. И да се обадят на близките си. Но някои така и не успяват.

ТРАГЕДИЯ В МАНЧЕСТЪР: ДЕСЕТКИ УБИТИ И РАНЕНИ В АТЕНТАТ- СНИМКИ

„Това е дъщеря ми Оливия. Не съм я виждала от 5 часа след обяд вчера. Беше на концерта на Ариана Гранде с приятелка. Ако някой я е видял, моля да се свърже с полицията, да каже на някой, моля ви”, призовава майката Шарлот Кембъл.

Сафи Роуз Русос е само на 8 години. Отива на концерта с родителите си и става най-малката жертва на терористичния акт. Сред загиналите е и 18-годишната студентка по социални грижи Джорджина Календар.

8-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ Е СРЕД ЖЕРТВИТЕ НА АТАКАТА В МАНЧЕСТЪР (ВИДЕО+СНИМКИ)

А оцелелите си спомнят кошмара:

„Бяхме аз и дъщеря ми. И докато чакахме на опашка, за да излезем, чухме силната експлозия. Хората започнаха да тичат обратно към залата”, разказва Дънкан Ръклидж.

„Вървяхме към вратата, когато чухме експлозията. Затичахме се, тичахме бързо към вратите, тичахме. А всичко, което чух аз, бяха писъци, плач. Всички тичаха във всички посоки”, разказва Анина.

А поп-звездата Ариана Гранде обяви, че е съкрушена и няма думи да изрази какво чувства. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.