В Министерски съвет се проведе извънредна среща

Тотален контрол и спешни мерки за по-малко жертви на пътя! На спешно заседание в събота сутрин правителството обяви, че е готово на всякакви мерки, за да намали броя на катастрофите.

По темата

Не може да говорим за демография и в същото време по 2, 3 и повече жертви да се дават в инциденти”, коментира премиерът Бойко Борисов. И разпореди на МВР: „Колкото трябват пари за камери – фондът да се възобнови. Колкото трябват за контрол – от първи юни откриват сезона по морето, така да се организират, че от първи – служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол”.

Разглежда се и идеята да бъдат премахнати знаците пред мобилните камери. Целта - по-стриктен контрол.

Проблем остава и пътната инфраструктура, която на места е в окаяно състояние.

Регионалният министър Николай Нанков обяви, че чака с нетърпение тол системата, за да има повече пари, с които да се грижат за пътищата.

Заръки премиерът имаше и към него – да се поставят мантинели, кръгови кръстовища, легнали полегнали полицаи.

Министър Нанков пък каза, че, за съжаление, пътищата у нас се проектират „по съветски норми”. И затова през следващите месеци ще се променят правилата за изграждането им.

Обсъждат се и поредни промени на Закона за движение по пътищата, като идеята е той да бъде разделен на части.

В работното съвещание в Министерски съвет участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция” – МВР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.