Разследването продължава

Продължава разследването на пробива в сигурността на Летище София, при който безконтролно чужди граждани са преминавали и оставали в България.

По темата

Вече има и четирима обвинени за престъпната схема. Става дума за двама гранични полицаи и двама мъже от Бангладеш. По-късно през деня Специализираният наказателен съд трябва да реши дали тези мъже да останат за постоянно в ареста.  

 Според главния прокурор Сотир Цацаров акцията не е знак към Европа и не би трябвало да повлияе за влизането на страната ни в Шенген. „Това е знак към нашите граждани, това е знак към силите за сигурност”, подчерта Цацаров.

Той обясни, че чрез схемата в страната е можело да влезе всеки – „както човек, който просто търси начин да влезе в страната, за да я използва като транзитен пункт към Западна Европа, защото в 90% от случаите това е целта, така и човек, който има съвсем други цели”.

Разследването трябва да установи какви хора са преминавали през България и към кои страни от Западна Европа са се насочвали. Трябва да се установи и къде и какви фалшиви документи са подготвяни за мигранти. Очакват се и още арести.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.