Кадрите са от охранителна камера

Британската полиция разпространи снимка на нападателя от Манчестър. Тя е от охранителна камера и е направена минути преди взрива в концертната зала. 

По темата

На снимката се вижда 22-годшният Салман Абеди малко, преди да извърши самоубийственото нападение в понеделник вечерта, при което 22 души загинаха, а други 119 бяха ранени.

Той е облечен в черно и носи неголяма раница. Снимките са редактирани от полицаите и хората и местата околко атентатора не се виждат.

Медии спекулират, че в левия му джоб вероятно е било устройството за активиране на бомбата, защото често държал лявата си ръка скрита.

От полицията казаха, че само за 2 часа след взрива е било установена самоличността на извършителя. Знаят се и последните му ходове.

Той е пристигнал до концертната зала с трамвай, вървял е пеша около 400 метра, качил се е с асансьор до фоайето на залата и се е взривил сред напускащите концерта хора. 

Близо хиляда души участват в разследването на мрежата, свързана с Абеди. „През последните пет дни събрахме значителна информация за Абеди, за неговите съучастници, за неговите финанси, за местата, където е бил и как е било направено взривното устройство“, обясниха от полицията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.