След последния съдийски сигнал привърженици потърсиха сметка на футболистите за играта им

По темата

Саморазправа, арести и вандализъм, след дебрито ЦСКА – „Левски”. Фенове на сините замеряха софийската джамия с бирени бутилки и кошчета за боклук. Има арестувани.

Джамията баня башъ вчера за пореден път беше поругана от футболни агитки. Напрежение имаше не само преди мача и не само тук. А след края на мача фенове излязоха на терена и се опитаха да съблекат част от футболистите.

Привържениците на „Левски” съблякоха част от играчите, след като отборът падна с 0:3 от ЦСКА в дербито от 35-ия кръг на Първа лига. Това е втора поредна загуба на „сините“ срещу ЦСКА за този сезон.

Мачът ЦСКА – „Левски” събра хора, които обичат спорта и очевидно - хора, които обичат агресията. По данни на полицията, 33-ма души са задържани преди и след мача. Повечето от тях са носели пиротехника и наркотични вещества. Така въоръжени феновете минали през джамията Баня Башъ.

„Изхвърлиха по нас стъклени шишета бири, тука има кошчета с капаци хвърляха към нас”, оплака се Айхан Мустафа - имам в джамията.

От фенклуба на „Левски” се дистанцираха от малката група агресивни хора, които нападнали джамията.

След последния съдийски сигнал част от играчите на „Левски” отидоха да поздравят верните си привърженици. Феновете обаче навлязоха на пистата и поискаха обяснение от футболистите. Веселин Минев бе ударен. Мехди Бурабия и Александър Александров бяха накарани да си свалят фланелките. 

"С тези свои действия феновете искаха да покажат, че футболистите са недостойни да носят синята фланелка. Сега предстои да бъдат наложени наказания. Тук "Левски" ще бъдат наказани, защото става дума за техни фенове", коментира журналистът на NOVA Гено Даскалов. 

Сборният пункт на феновете на ЦСКА на улица „Цар Иван Асен II” също предизвиква проблеми, според десетки постове в социалните мрежи.

„Като цяло аз вярвам, че обществото ми е толерантно, спокойно, но една малка част от хората, на които им липсват може би първите 7 години и майчина любов са способни на такива неща”, коментира Мустафа Избищали - районен мюфтия на София.

Всички потърпевши разказват, че са сигнализирали полицията за тези проблеми многократно, но без резултат.

Гледайте във видеото целия коментар на журналистът на NOVA Гено Даскалов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.