Синът на бизнесмена Киро Киров - Иван, смята, че похитителите са дали пари, за да излязат от затвора

„Факта, че може да пуснат двама от „Наглите” на свобода предсрочно, си го обяснявам с това, че те са дали пари. Това са парите на жертвите, които са платили откупите”, заяви в предаването „Здравей, България” Иван Киров, син на бизнесмена Киро Киров, който беше отвлечен от групата през 2009 г.

По темата

„Това са хора с тежко криминално минало и би следвало да бъдат осъдени на по-висока присъда, а не да ги освобождават 9 години предсрочно”, добави той.

„Нашите пари ги няма. Сега те ще са на разположение на престъпниците”, добави бизнесменът и попита дали ако парите им бъдат засечени, ще бъдат ли върнати на жертвите, а „Наглите” - обратно в затвора.

Според него това, което се случва, кара хората да се питат дали не е по-добре да си престъпник, при положение, че лежиш толкова малко и след това те пускат предсрочно.

Синът на Киров заяви, че се страхува за семейството си. „Кой ще ми гарантира сигурността? Тези хора могат да тръгнат да си отмъщават”, каза той.

По думите му този случай е трябвало да бъде за назидание на всички. „А с това решение на магистратите се показва, че е по-добре да си престъпник”, смята той.

Малко по-късно стана ясно, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира решението на Софийски градски съд, двама от членовете на бандата за отвличания „Наглите”, да бъдат освободени предсрочно. Прокуратурата не е съгласна и ще обжалва. Решението не е окончателно и предстои решение на Софийския апелативен съд. 

Повече по темата гледате във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.