Запознайте се с Робинзон Крузо в истинския живот

Запознайте се с Робинзон Крузо в истинския живот. Дейвид Глашийн от 20 години живее на самотния остров Ресторейшън. И се чувства щастлив.  

Бившият милионер се мести на това кътче от Рая през май 1997-а, след като изгубва цялото си богатство при борсовия крах през 1987-а. По това време Дейвид е магнат в сферата на недвижимите имоти и златодобива, а състоянието му се равнява на 22 милиона паунда (почти 50 милиона лева). И след като за един миг губи всичко, взема съдбовно решение.

ВИЖТЕ КАК МИНАВАТ СЛЕДВАЩИТЕ МУ 20 ГОДИНИ

От почти четвърт век той живее в дървена колиба на острова, който се намира край австралийския бряг. Единствената му компания е неговото вярно куче Поли. Предишният му домашен любимец умира трагично миналата година, след като е ухапано от змия тайпан. 

Всеки ден Дейвид се бори за оцеляването си. И въпреки недостига на чиста вода и електричество, той споделя, че е щастлив, защото няма нужда да се тревожи за терористични атаки.

„Тук има змии, паяци и крокодили. Но е по-сигурно, отколкото в други части на света, що се отнася да тероризма. Лягам си вечер с мисълта, че няма да стана жертва на атака. Няма друго място, на което бих искал да бъда, освен на този Рай на земята”, споделя 73-годишният мъж, който е родом от Сидни. 

Веднъж в годината той пътува до най-близкото населено място, за да си купи зехтин, ориз и някои сладки "луксове" като гумени мечета и шоколадчета. 

Автор: Гергана Тенева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.