Тя стана изключително популярна в социалните мрежи

Снимка на семейство Радеви стана изключително популярна в социалните мрежи. На нея президентът и първата дама позират с Лили и Митко -  децата от Вълчан дол, които са в много трудно социално положение, информира Dariknews.bg.

Румен Радев на рафтинг по Струма (СНИМКИ)

Братчето и сестричето въртят сами цялото домакинство и се грижат за болните си родители. Десислава Радева лично отиде в селото, за да се срещне с децата и дори ги покани на гости в президентската резиденция „Бояна“. Снимката е именно от тяхното гостуване, твърдят запознати.

ПРЕЗИДЕНТ В ЛОДКАТА: Разказват хората, които бяха с него на рафтинг (ВИДЕО)

Кадърът показва президента Румен Радев в непозната светлина - той не е облечен с обичайния костюм и вратовръзка, а с потник, къси панталони и е бос. Той е прегърнал малката Лили, а съпругата му Десислава Радева е прегърнала Митко.

Президентът и първата дама се срещнаха с наследниците на Елин Пелин (ВИДЕО)

Семейството на двете деца живее от години при тежки условия. Баща им Ангел е болен и от  година е на легло със счупена става. Майката има психични проблеми. Децата нямат интернет и мобилни телефони.

Благодарение на дарители бащата вече е с нова става на крака си и е на рехабилитация. Пак с дарения е ремонтиран покривът на къщата, направен е водоем и домакинството вече има вода. Децата имат компютър, телевизор, хладилник, пералня и много нови придобивки, благодарение на помощта на хората. Те получиха като дарение дрехи, храни и парични средства.

Радев: България е особено застрашена от миграционната криза

Източник: Dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.