Кои са нещата, които няма как да срещнем в традиционните екскурзоводски турове?

Туристи в издирване на софийските забележителности. Игра с откриване на улики за  конкретни места, е най-новата атракция в столицата. Фонтаните, Народният театър, площад „Славейков”. Ако обаче сте от хората, които искат да заобиколят най-туристическите места и да се гмурнат директно в софийските потайности, знам точното място, на което да ви заведем! Срещаме се с човека, в чиято глава се заражда идеята за приключението под формата на загадка - Томислав Рашков.

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк

„Подготвил съм ви стартовия пакет на нашия алтернативен тур, който сме щастливи да обявим от днес и в него има цялата необходима информация за един турист, за да може той да изживее града по един нов и различен начин”, казва Томислав Рашков.

Вътре откриваме карта с подбрани места, загадка към всяко едно от тях и допълнителни улики. Откриваме и монета от два лева – но за нея – след малко.

"ЛЮБИМЦИТЕ" НА ФОТООБЕКТИВА: Кътчетата в Европа с нереална красота (ГАЛЕРИЯ)

Първата ни спирка – Лъвов мост. Изглежда доста величествен, но отговорът е, че всички тези четири лъва нямат езици. Ето и историята – това не са само лъвове, но и символ на свободата на словото, тъй като в последната фаза на османско владичество тук са били разпространявани книжовни материали. Тук са били обесени четирима книжовници, ето защо лъвовете символизират не само силата, но и свободата на словото тук. И колко е важно да се борим за нея.

След като решим всички загадки, се връщаме отново в информационния център, където на чаша хладно питие, екскурзоводите ни разкриват верните отговори. И така допълват картината на онази София, която няма как да срещнем в традиционните екскурзоводски турове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.