Най-сериозни щети има в Шумен и Бургас

Проливни дъждове и бури връхлетяха цяла България. Циклонът, който донесе студ и порои, вече е над източната част на страната.

По темата

Изминалата нощ беше тежка за Шумен и региона. Счупени клони нанесоха щети на много автомобили. Имаше сериозни проблеми и с електрозахранването. Две села в региона все още са на тъмно.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Всички общински фирми са мобилизирани в разчистването на улиците, които бяха парализирани от пороя.

Наводнение имаше и в Кърджали. Заради проливния дъжд под вода остава участък от главния път към граничен пункт "Маказа". Зрители на NOVA сигнализират за липса на шахти в района на автогарата. Преминаването оттам е сериозно затруднено.

Силен дъжд валя и в Бургас. Вятърът счупи клони на много дървета. Канализацията не успя да поеме огромното количество вода, а на много места шахтите бяха запушени.

Известната като „подземната” улица на Бургас, в която водата достигна над половин метър, стана капан за инкасо автомобил, пълен с пари.

Пожарникарите трябваше да помагат и на шофьорите на десетки наводнени автомобили, паркирани пред хипермаркет.

Синоптиците предупреждават, че опасността от наводнения в Централна България остава голяма.  В осем области от страната е обявен вторият по степен на опасност оранжев код за валежи до 50 л/кв.м. 

По-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната. Привечер и вятърът ще се усили.

Постепенно спиране на валежите можем да очакваме в петък. В Западна България вече ще е слънчево и по-топло, а по Черноморието ще продължи да превалява, но по-слабо.

През почивните дни и в началото на следващата седмица слънцето навсякъде ще е силно, а температурите отново ще бъдат в интервала 30-36 градуса.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ ЗАКАПРИЗИТЕ НА ВРЕМЕТО В РУБРИКАТА НИ "МОЯТА НОВИНА" ТУК.

ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.