"Евакуират всички клиенти, които бяха влезли да пазаруват", разказва Боряна Бонева

Терористичен атентат в центъра на Барселона. Бял миниван се вряза в пешеходци до централния булевард „Ла Рамбла” и площад "Каталуния". Той се е движил с 80 км/час, правейки остри завои и блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора.

Испански медии съобщават за поне 80 ранени, както и за 13 починали от раните си. 

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА: Миниван помете пешеходци, има загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

"Затворени сме в мола. Не ни дават да излизаме навън. Евакуират всички клиенти, които бяха влезли да пазаруват. Полицията ни каза да слизаме в мазето през аварийните изходи. Не съм вярвала, че ще преживея такова нещо", разказа минути след нападението Боряна Бонева, която живее и работи в Барселона. 

„Бях на метри от случващото се. В първия момент изпаднах в шок. Не знаех какво се слячва. Хората крещяха и бягаха. Побягнах и аз. Трябваше да отида до едно място, близко до Ла рамбла и успях да вляза там, без да знам какво се случва. Едва после разбрах, че е станал терористичен акт. Видях ужаса в очите на хората. По лицата на хората, които бягжаха оттам, беше страшно. Градът е празен, тъжен. По всичко личи, че нещо ужасно се е случило там”, разказа Цветелина Минчева, която е била в центъра на събитията. 

Площад "Каталуня" продължава да е отцепен от полицията. Властите са затворили спирките на метрото и на влаковете в района на мястото на трагедията. Една от таксиметровите компании извозващи безплатно хората, попаднали в района на атентата. Болниците умоляват хората да даряват кръв за пострадалите в атаката. 

Хората, които са били в района на атаката, но са добре и искат да уведомят своите близки, могат да го направят чрез Facebook: 

Всички разкази на българи, които живеят и работят в Барселона, гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.