Нападателите носели колани с експлозиви, които обаче се оказаха фалшиви

Второ терористично нападение край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс, на около 100 километра от Барселона. Полицай и шестима цивилни са пострадали, като един от тях впоследствие е починал от раните си. 

Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Петият е бил прострелян и арестуван, а по-късно е починал от раните си. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА: Миниван помете пешеходци, има загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападателите са носели колани с експлозиви. По-късно обаче каталунският премиер Карлес Пучдемон съобщи, че те са били фалшиви.

Според властите те са свързани с хората, подготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.

Според водещите следствието, хората опитали да извършат втория атентат, са свързани с терористите, атакували "Ла Рамбла".

Разбра се, че и трети инцидент е свързан с тази терористична клетка. 

В сряда е имало взрив в градче край Барселона. Не му е било обърнато голямо внимание, но сега се оказва, че единственият загинал е правел бомба. 

Не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.

Припомняме, че в четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла”, оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. А ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Разказ за терора от първо лице чуйте от Леда Гачурова, собственик на сайт за българи в Барселона:

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.