Майката на момчето също пострада при нападението

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона в четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от британската телевизия BBC и БГНЕС.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА В БАРСЕЛОНА ВИЖТЕ ТУК

Малкият Джулиан и майка му Джом били в района на площад "Каталуния", когато микробусът връхлетял и блъснал десетки пешеходци. Младата жена пострадала при нападението и била откарана в болница със сериозни наранявания, но без опасност за живота й. 

СЛЕД АТЕНТАТА В БАРСЕЛОНА: 7-годишно момче е в неизвестност (ВИДЕО+СНИМКА)

Часове след нападението близките на Джулиан обявиха, че не знаят къде е детето. В социалните мрежи те разпространиха снимка на момченцето и призоваха всеки, който има информация за него, да се свърже с тях. 

Тъй като детето има и австралийско, и британско гражданство, семейството дори поиска от британските власти информация за състоянието на детето, а случаят беше коментиран и от британския премиер Тереза Мей. 

В събота се появи информация, че детето е открито живо и здраво и се намира в една от болниците в Барселона. Часове по-късно обаче от полицията в града опровергаха тази информация.  

В крайна сметка, три дни след атаката стана ясно, че Джулиан е загинал в деня на нападението. 

3-годишно дете е сред жертвите на атаката в Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Световни знаменитости скърбят за жертвите на атаката в Барселона

Джулия - 26-годишната жена, която преживя 3 атентата за 3 месеца (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.