Екипи на пожарната се опитват да овладеят пламъците

Камион с бутилки, пълни с метан, се самозапали на главния път Пловдив-Карлово. Инцидентът станал към 15.30 ч. в района на село Долна Махала.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Заради пожара бутилките започнали да се взривяват, съобщават очевидци. 

На метри от камиона се оказва автобус с пътници. 4 пожарни се отправят веднага към мястото на инцидента. Въпреки това бутилките с метан са унищожили изцяло камиона, който ги е превозвал. Пожарът е тръгнал от гумите на превозното средство. Те са се самозапалили, а огънят е обхванал цялото превозно средство. 

Екипи на пожарната се опитват да овладеят пламъците. Няколко души се борят и с огъня, обхванал разположени наблизо сухи треви.

Пожарът е тръгнал от гумите на тира, които са се самозапалили, а огънят е обхванал цялото превозно средство. Няма пострадали при инцидента. Взели сме всички мерки за обезопасяване на района", заяви директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков. 

Десетки пострадаха при влакова катастрофа в САЩ

Полицията незабавно е взела мерки по обезопасяване на периметъра и е спяла движението в двете посоки на пътя Пловдив-Карлово. Огънят се прехвърлил и върху сухите треви в района, но два екипа пожарникари овладяват огнената стихия. 

Кран премахва бутилките от изгорелия камион, а след това и той ще бъде преместен. 

Репортери: Илиян Велков, Ивета Шилигарова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.