"Разбирам се добре с него", каза тя

Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във Великобритания въпреки реакцията му на петъчния атентат в Лондон и последвалото недоволство на премиера Тереза Мей, увери самата Мей в интервю за телевизия ABC.

"Нейно Величество кралицата му отправи покана и президентът я прие. Трябва само да съгласуваме датите и логистиката", обясни Мей.

Тръмп с критики към Лондон след терористичната атака в метрото

"Разбирам се добре с него. И както естествено знаете, президентът Тръмп изпитва топли чувства към Великобритания. Като много американци той има семейни връзки с Великобритания и работим много добре заедно. Двете страни винаги са имали специални отношения и винаги са работили много добре заедно", подчерта тя, пише БТА.

Мей отново коментира изказването на Доналд Тръмп след атентата в Лондон, за който пое отговорност ИДИЛ. В него бяха ранени 30 души.

ТЕРОР: 18 ранени при взрив в метрото в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Смятам, че няма никаква полза да се спекулира по текущо разследване", каза тя. Същото изявление тя направи и в петък. Скоро след петъчния атентат Тръмп побърза да разкритикува британската полиция. "Още една атака в Лондон на жалък терорист. Това са болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем проактивни", написа Тръмп в Twitter.

В интервюто Мей отбеляза, че между нея и Тръмп има разногласия по някои въпроси и даде като пример несъгласието на Лондон с позицията на Вашингтон по Парижкото споразумение за климата, от което САЩ обявиха, че ще се оттеглят.

В отговор на въпрос на интервюиращия Мей увери, че забавянето на държавната визита на Тръмп не се дължи на предизвиканото от поканата недоволство сред британската общественост.

Отправената по препоръка на Мей покана към Тръмп за държавна визита във Великобритания предизвика неодобрението на множество британци, тъй като никога досега президенти на САЩ не са правили посещение от такъв ранг в самото начало на управлението си. Държавната визита на чуждестранен лидер във Великобритания е съпроводена от най-висши почести, включително отсядане на госта в Бъкингамския дворец.

Петиция с призив за отмяна на държавната визита, която по неофициална информация е трябвало да се състои през юни, бе подписана от над 1,85 милиона души.

Тереза Мей свика извънредно заседание след експлозията в лондонското метро (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАЙОНА НА ЕКСПЛОЗИЯТА В ЛОНДОН

Експлозивът в лондонското метро не се е взривил изцяло (СНИМКИ)

Експлозията в Лондон е предизвикана от самоделно взривно устройство (СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.