"Нека изразим своята почит към всички, отстоявали правото на българския народ на самостоятелен избор", призова премиерът

"С дълбоко уважение към българската държавност честитя на всички празника на Независимостта", написа премиерът Бойко Борисов в личния си сайт. 

"В този ден, чертаещ от 109 години развитието на страната ни, нека изразим своята почит и признателност към всички, които са отстоявали правото на българския народ и държава на самостоятелен избор и са работели за техния културен и икономически напредък, за преуспяването им", призова той и добави:

"България е на прага да стане за първи път в нашата история председател на най-силния икономически съюз в света. Всичко това е плод на усилията и работата на много българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим достойно делото им". 

От ВМРО честитиха празника във Facebook: 

На официалната си страница във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова написа: "109 години от датата, която събира силата на съзидателните усилия на една горда и обединена нация. Саможертвата на бойното поле, трудът, желанието за развитие, за прогрес на българите диктуват този държавнически и дипломатически подвиг. Той е израз на най-висша форма на справедливост за един народ – правото му да изгради силна и суверенна държава. Честит Ден на независимостта!". 

От ДПС публикува във Facebook поздрав от председателя на партията Мустафа Карадайъ:  "Българската независимост е плод на усилието и жертвоготовността на поколения наред, която продължаваме да браним и съхраняваме и в наши дни. Манифестът към българския народ, провъзгласил Независимостта през 1908 година остава траен белег за национално и държавническо поведение, в името на което България днес е равноправен член на НАТО и ЕС . Нека не забравяме,че има ценности, които изискват ежедневно своето завоюване и отстояване".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.