До две седмици делото за побоя в „Шейново” ще бъде внесено в съда

Владимир Стоянов, който е обвинен за нападението над д-р Албена Гагова, заради плацентата на детето му, може да остане без наказание. Опасенията на адвоката на нападнатата лекарка идват ден, след като стана ясно, че Стоянов вече си е у дома и твърди, че е невинен.

Как отговаря прокуратурата?

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори мъжът, който преби лекарка заради плацента (ВИДЕО)

Владимир Стоянов е на свобода срещу мярка "подписка". Пускането му от ареста изненадало доктор Гагова и защитата й.

„Три месеца никой не обърна внимание на пострадалата. Никой не ни каза, че този човек ще е освободен”, заяви Иван Петров, адвокат на д-р Гагова.

Нападнатата акушерка: Той каза, че ако се обадим в полицията, ще умрем

Стоянов е освободен, след като е изтекъл законовият двумесечен срок за задържане под стража. Назначена му е експертиза в психиатричната болница към затвора в Ловеч.

„Експертизата установява, че към момента на извършване на деянието същия е бил вменяем, може да носи наказателна отговорност и ще носи такава”, заяви Радослав Димов – софийски градски прокурор.

Жесток побой над лекарка oт болница "Шейново"

Адвокатът на нападнатата лекарка смята, че е имало данни за повдигане на обвинение за средна, а не за лека телесна повреда, но искането му не било уважено. Според него, при сегашното обвинение Владимир Стоянов вероятно ще получи само глоба.

Стоянов е осъждан и има богато криминално минало – повдигнати са му обвинения за укриване на 22-ма бежанци и за грабеж. Заподозрян е и за непредпазливо запалване на имот.

Предстои до две седмици делото за побоя в „Шейново” да бъде внесено в съда, а адвокатът на д-р Гагова се надява на максимална присъда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.