Причината е неплатежоспособност на дружеството и невъзможност да продължи да работи

Туроператорът и туристически агент „Амазон Травел“ ЕООД уведоми с писмо Министерството на туризма, че прекратява дейността си. Причината е „неплатежоспособност на дружеството и невъзможност да продължи да работи“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма, цитирани от Агенция "Фокус".

Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13.04.2018 г. От Министерството на туризма ще поискат да бъде стартирана процедурата по заличаване на "Амазон Травел" от Националния туристически регистър. Дотогава от ведомството на министър Николина Ангелкова съветват туристите да бъдат бдителни към оферти за почивки, предлагани от името на този туроператор.

С близо 17% са скочили ваканциите на българите в чужбина

Проверка на Министерството на туризма показа, че сайтът на „Амазон Травел“ в момента е нeактивен.

„Амазон Травел“ е регистриран като туроператор и туристически агент от месец март 2016 г. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността за причинени вреди в следствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.