Първоначално те ще останат в ареста 72 часа

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за корупция и разпространение на наркотици на двамата полицаи, арестувани при спецакция в София в неделя. Служителите на МВР бяха задържани при получаване на подкуп от 2000 лева в белязани банкноти.

Събраните до момента доказателства сочели, че задържаните продавали амфетамини, марихуана и други видове дрога на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали в обслужвания от полицаите район.

Арестуваха корумпирани полицаи за връзки с наркодилъри (ВИДЕО+СНИМКА)

Междувременно униформените събирали от всеки дилър по 2000 лева месечна „такса спокойствие”. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържат и срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от полицаите са намерени разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Полеви тест показал, че това са амфетамини.

Двамата служители на МВР развивали престъпната си дейност изключително внимателно. Комуникирали с „подопечните“ си дилъри чрез интернет приложения и телефони, използвани само за връзка помежду им.

С постановления на обвинител от Специализирана прокуратура на двамата е наложен арест за срок до 72 часа. Във вторник, в Специализирания наказателен съд, ще бъде внесено искане за това да им бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

До задържането им двамата работели в Седмо РПУ в столицата в отдела за противодействие на наркоразпространението. Служители на „Вътрешна сигурност“ започнали да ги следят още през юли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.