Цацаров разпореди проверка на Ангел Попов

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира след обвинения на БСП към ГЕРБ за спорни назначения във властта. Този път става въпрос за зам.-транспортния министър Ангел Попов.

Спорове в парламента и нови обвинения в шуробаджанащина

През май тази година за зам.-министър на транспорта се предлага Ангел Попов, срещу чиято кандидатура за този пост е имало доста несъгласия. В периода 2012-2014 г. Попов си е позволил да събира пари в браншовата си организация, срещу които се е ангажирал да помага за получаване на разрешителни за превоз на товари.

Арестуваха брат на депутат от БСП и син на началник в КАТ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цялата тази информация е предадена на Бойко Борисов, но вече шест месеца той не е предприел нищо по случая, заявиха от БСП. Има сигнал от човек, който е застанал с трите си имена и е описал с какво се е занимавал Попов, как лично му е дал пари за бъдещата услуга, но засега няма данни премиерът Борисов да е сезирал българската прокуратура.

ГДБОП влязоха в заложни къщи и заведения на брат на депутат от БСП (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако не го е направил, левите депутати смятат, че така се прикрива престъпление, а човек, върху който има съмнение, продължава да е част от изпълнителната власт.

Тези изказвания станаха повод прокуратурата да се самосезира. Тя ще изиска обяснения от депутата Георги Свиленски и от Ангел Попов.

От БСП заявиха още, че застават зад депутата си Георги Стоилов, чийто брат бе хванат при акция на ГДБОП в Русе и обвинен в рекет. От партията няма да му търсят отговорност, тъй като няма отношение с деянията, в които е обвинен брат му. Ще върнат обаче дарението от Илия Стоилов в размер на 400 лв. за кампанията на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.