Успехът е исторически, тъй като е първи за български клубен отбор в Португалия

Родният шампион "Лудогорец" продължава със солидното си представяне в груповата фаза на турнира Лига Европа. В третия си мач от група C разградчани постигнаха изключително ценна победа с 2:0 при гостуването си на португалския "Спортинг Брага". Успехът бе и исторически, тъй като бе първи за български клубен отбор в Португалия, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Иначе днес играчите на Димитър Димитров-Херо показаха много добра игра и напълно заслужено се поздравиха с трите точки. Козмин Моци даде преднина на „орлите“ в 26-ата минута, засичайки с глава центриране на Вандерсон. В 56-ата минута "Лудогорец" подпечата победата си с второ попадение. То обаче бе дело на футболиста на домакините Раул Силва, който си отбеляза нелеп автогол в опит да изчисти топката след удар на Джоди Лукоки.

"Лудогорец" надделя над "Хофенхайм" след зрелищен обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

След днешния успех българският шампион оглави класирането в групата с актив от 7 точки, докато "Спортинг Брага" е на второто място с 6 пункта. В другия мач немският "Хофенхайм" победи с класическото 3:1 "Истанбул ББ", заемайки третата позиция с 3 точки, докато турският тим е последен с 1 точка.

"Лудогорец" започнаха с равенство участието си в "Лига Европа" (СНИМКИ)

В следващия кръг "Лудогорец" ще домакинства на "Спортинг Брага", като двубоят е на 2 ноември на „Лудогорец Арена“ в Разград. 

Стадионът на "Лудогорец" ще приема мачове от "Лига Европа"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.