Жестокостта е заснета във видеоклип и е качена в социалните мрежи

Мъж насъсква питбула си срещу жива стръв и то пред очите на детето си. Жестокостта е заснета във видеоклип и е качена в социалните мрежи. Има ли наказани и кой е мъжът на клипа? Екип на „Здравей, България” го потърси.

Питбул ухапа малко дете в Кърджали

Мъжът връзва котка като стръв на пръчка, за да настървява питбула. Качва сам клипа в социалните мрежи. Снима го съпругата му, която е бременна. Мъжът е 32-годишният Пламен Петров. Занимава се с дърводобив. Екипът на NOVA го потърси в къщата му в Тутракан, където е направен клипът. Не го намери, а близките му не пожелаха да коментират.

Ще има ли последствия за собственика на питбула, нахапал дете?

Това не е единичен случай. В профила му във Facebook има и друг клип от 2015 г., в който отново настървява питбул - този път с плячка, закачена на дърво.

Хиляди коментари в социалната мрежа осъдиха жестоко Пламен и профилът му вече е закрит. Сред гневните коментари е и този на Магърдич Халваджиян, който е един от хората, които искат действаща зоополиция у нас.

Цял блок на бунт срещу опасен питбул, нахапал пенсионерка (ВИДЕО)

„Аз не искам да превъзпитавам тези хора, а едни институции да си свършат работата, за да не може да се случва подобно нещо. Проблемът със зоополицията е много належащ”, на мнение е Халваджиян.

За зоополиция в България се заговори още през 2015 г. Годината е 2017-а, а такава все още няма. Има 350 полицаи в цялата страна, които са обучени да работят със случаи, свързани с насилие над животни.

Питбул нахапа жестоко възрастен мъж (ВИДЕО)

След разпространението на клипа Пламен Петров беше задържан от полицията за 24 часа и след това освободен. Образувано е досъдебно производство.

Кметът на Тутракан осъди действията на мъжа и е сезирал ветеринарните власти и Агенцията за закрила на детето за този случай.

Питбул нахапа жестоко дете в пловдивско село (ВИДЕО)

"Заведено е дело срещу Пламен Петров и се надявам да има адекватно наказание за деянието му", заяви кметът Димитър Стефанов.

Репортери: Глория Николова, Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.