Премиерът участва в среща на върха на Източното партньорство в Брюксел

Петата среща на върха на Източното партньорство се провежда днес в Брюксел. В нея участва и премиерът Бойко Борисов, който вече пристигна в белгийската столица.

"От тази страна на региона винаги има проблеми. И във всички случаи е по-добре, когато сме на една маса и се дискутират проблемите. Всичко става в диалог по един европейски начин", заяви Борисов. И допълни, че е оптимист. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО МУ В БРЮКСЕЛ

"Много по-добре е президентите на Армения и Азербайджан да седнат и да говорят спокойно, а не войските им да се сблъскват", допълни той. 

"Черно море е едно прекрасно място. То може да стане място където да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес, има огромни възможности", каза той.  

Премиерът коментира и темата за Brexit: "Надали има някой, освен Великобритания, който да не смята, че това ще е зле за ЕС. Но там така са си решили". 

"Жизненоважно е Германия да състави правителство. С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва", каза още премиерът. 

Източното партньорство започва през 2009 година и целта му е да насърчава сътрудничеството на Евросъюза с Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.