Как се събуди градът след поредния ден на гнева?

Целият свят с дипломатически усилия да бъде свалено напрежението в Близкия Изток. Президентът на Русия Владимир Путин пътува до Египет и Турция, като съществена част от разговорите ще бъде обявяването от САЩ на Йерусалим за столица на Израел. 

А съседите на Израел свикаха извънредна среща, за да обсъдят обща стратегия. Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси събра в Кайро палестинския президент Махмуд Абас и йорданския крал Абдула II. Ще се стигне ли до дипломатически консенсус? 

Бенямин Нетаняху: Йерусалим е наша столица от 3000 години

Припомняме, че не само в Йерусалим, а и в други части на света имаше напрежение заради решението на американския президент Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел. В неделя 24-годишен палестинец намушка с нож израелски служител на реда. Нападението било извършено на централната автогара в Йерусалим. Състоянието на пострадалия е критично.

АНАЛИЗ: Ужасната цена на решението на Тръмп за Йерусалим

Бунт имаше и пред посолството на САЩ в ливанската столица Бейрут. Недоволството прерасна в сблъсъци със силите на реда. Силите за сигурност използваха сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръснат недоволните. Част от тях подпалиха гуми и хвърляха камъни срещу полицаите, които бяха блокирали главния път към посолството.

"ПОЖАРЪТ" В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: Сблъсъци и безсънни нощи заради Йерусалим (ВИДЕО)

Как се събуди Йерусалим след поредния ден на гнева, гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.