Инцидентът е станал между селата Сокол и Еленово

Двама загинали и осем ранени. Това е равносметката от поредната тежка катастрофа с автобус.

Инцидентът стана рано тази сутрин между новозагорските села Сокол и Еленово. В автобуса са пътували работници от предприятието ТЕЦ „Марица – Изток” 2, които отивали на работа.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Общо осем души, пострадали при катастрофата са откарани спешното отделение на болницата в Свилен, след като преди това са минали през болницата в Нова Загора. Двама остават за лечение, единият от тях е със счупена ръка, а другият е с контузия на тазобедрената става. Другите са били с по-леки наранявания и са освободени за домашно лечение.

Инцидентът е станал малко преди 07:00 сутринта. 22-ма работници отиват на работа по редовния им маршрут. Малко преди село Сокол обаче автобусът не завива.

„Напуска пътното платно, като навлиза в канавка вляво от посоката на движението и се блъска челно в дърво”, обясни гл. инспектор Илиян Николов, началник Пътна полиция – Сливен. 

Два тира се блъснаха на "Хаинбоаз", мъж е с опасност за живота (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шофьорът и пътникът до него загиват на място. А 7 мъже и една жена са откарани от линейките.

Малко след обяд огледите приключиха и автобусът беше вдигнат от пътя. Освен разследващите пристигат и колеги на шофьора от транспортната фирма.

„Не е имало заледяване, нямало е и мъгла, отклонява се в ляво, без да има спирачен път”, обясни Динко Иванов, собственик на транспортната фирма.

Три месеца без книжка за шофьора, карал в насрещното на „Хемус”

Именно фактът, че няма следи от опит инцидентът да бъде избегнат, водят до предположението, че на шофьора му е прилошало. Колегите му разказват, че имал проблеми с кръвното, но тази сутрин по време на прегледа всичко било наред.

Автобусът бил 9-годишен в добро техническо състояние. Назначени са проверки.

Очаква се авто-техническите експертизи да установят точната причина за инцидента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.