Инцидентът е станал в болницата в Смолян

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка, съобщи Дарик радио. Инцидентът става в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян. За щастие няма пострадали.
 
В същия момент в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето, родено преди ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което точно в този момент е било на повивалника.

Като неприятен беше определен инцидентът от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той веднага е свикал комисия, която да огледа обстановката в родилния сектор, където е паднала мазилката.
 
"Много неприятен инцидент. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето. Стаята е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. Дотогава въпросният сектор няма да се настаняват родилки", каза Даракчиев.

В останалата част на отделението е правен ремонт преди четири години. В момента обаче, точно над въпросният сектор на Родилно отделение тече ремонт заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.

Източник: dariknews.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.